Proefexamen & Examens

Heb jij nog geen examen gedaan en wil je een bekroning op je werk?
Schrijf je dan in voor het proefexamen en examen!

Home » opleidingen en workshops » Privéles en examen » Proefexamen & Examens

Proefexamen & examen nagels 

Binnen de Florence Academy hanteren we een professioneel beoordelingssysteem. Onze gekwalificeerde docentes beoordelen je werk grondig en begeleiden je daar waar nodig om je te laten slagen als nagelstyliste of beautyprof. Hieronder kun je lezen hoe het beoordelen in zijn werk gaat en welke onderscheidingen je kunt behalen.

DOCUMENTEN

 • BEWIJS VAN DEELNAME
  Voor de gratis workshops of wanneer je niet hoog genoeg scoort voor een workshop of onderdeel van een opleiding ontvang je een bewijs van deelname. Een bewijs van deelname is een bewijs van actieve deelname aan een workshop of onderdeel, maar staat los van je prestaties.
 • CERTIFICAAT
  Een certificaat ontvang je wanneer je de vereiste score haalt na beoordeling van je inzet en prestaties door onze docentes. Certificaten staan ontzettend professioneel in je salon en onderscheiden je van de onprofessionele stylistes.
 • DIPLOMA
  Een diploma, het officiële bewijs om aan de slag te gaan als professioneel nagelstyliste. Het is echt de kroon op je werk en straalt professionaliteit uit in je salon. Na het afronden van je opleiding ben je verplicht om bij Florence Beauty and Nails deelnemen aan het officiële landelijke examen. Tijdens het examen word je op praktijk en theoriegebied getoetst. Het is een belangrijk toetsmoment en geeft bovendien antwoord op de vraag : “Ben je klaar om als nagelstyliste een bedrijf te starten en de markt te betreden?” Met een diploma wek je vertrouwen bij klanten en onderscheid je jezelf op een professionele manier.

 

TUSSENTIJDSE BEOORDELINGSMOMENTEN TIJDENS DE OPLEIDING

Wanneer je een van onze volgt krijg je bij iedere module een tussentijdse beoordeling. Hiermee toetsen we per module of je klaar bent om naar de volgende module te stromen. Dit wordt beoordeeld d.m.v. opgestelde criteria waaraan je dient te voldoen om te ‘ slagen ‘ voor de desbetreffende module. Ook geven de docentes schriftelijke tips die jouw technieken zullen verbeteren.

EXTRA OEFENEN TOGETHER WE NAIL IT AVONDEN

Iedere eerste woensdag avond hebben we een ‘ Together we nail it avond ‘. Als cursist van Florence Academy ben je welkom om gratis te werken aan jouw verbeterpunten. Wij werken samen met jou, naar jouw diploma toe.

EXAMEN TRAINING

Je hebt de mogelijkheid om een examen training extra bij de boeken, Tijdens deze training leer je precies waar er op gelet wordt en kun je intensief werken aan jouw verbeterpunten een hele dag lang onder deskundige begeleiding.

EXAMENPAKKET

Het examenpakket bestaat uit 2 onderdelen.
–  Proefexamen
–  Examen

Het examenpakket zit standaard bij een Opleiding Acryl technieken, Gel technieken en Allround opleiding.
Heb je in het verleden geen examen gedaan en wil je toch die kroon op je werk ontvangen? Dat kan! Je kunt een examenpakket ook los boeken. De kosten van het landelijk examen zijn €85,-
Om je klaar te stomen voor de final test, bieden wij jou een gratis proefexamen aan.
Tijdens het proefexamen krijg je een impressie van het officiële examen, worden je laatste vragen beantwoord, krijg je extra tips en leer je omgaan met de zenuwen.

Het examen bestaat uit twee onderdelen Theorie en praktijk.
Op beide onderdelen wordt je beoordeeld en krijg je een cijfer.
Je kunt dus voor beide onderdelen zakken of slagen. Slagen doe je met een 5,5.

Tijdens het theolrieexamen krijg je verschillende open vragen en multiple choice vragen die betrekking hebben op de theorie die tijdens de opleiding uitvoerig aanbod is gekomen.
Tijdens het praktijk examen wordt je op verschillende punten beoordeeld.
Deze punten  maken een ” Florence waardige nagel ”  en op deze punten zal de focus liggen tijdens de beoordeling. De punten komen uitvoerig en herhaaldelijk aanbod tijdens de opleiding.

IK BEN GEZAKT, WAT NU?

Tijdens het proefexamen kijken onze docentes of je klaar bent voor het echte examen. Op basis van je prestaties plannen we samen met jou je examen in of we plannen nog extra oefen avonden in.
Ga je op examen en zak je? Geen zorgen, je mag natuurlijk herkansen. De kosten van een herkansing staan hieronder weergegeven:

Praktijk 1 techniek (Gel of acryl) –> 50,- euro
Theorie –> 35,- euro

 

GESLAAGD, WELKOM OP DE UITREIKING

De uitreiking van jouw diploma is hét moment dat jij officieel een professioneel nagelstyliste bent en dat kunnen we niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan! Daarom organiseren wij op  woensdagavond de diploma uitreiking. Deze avond zullen de diploma’s en Promoboxen worden uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk heel belangrijk; de examenfoto die jij weer kan delen op je eigen social media. Zo weet iedereen dat jij professioneel nagelstyliste bent!

 • Een vliegende start met de Promobox!
  Om je een duwtje in de goede richting te geven, bieden we je bij het uitreiken van het diploma onze exclusieve en goed gevulde Promobox. Deze Promobox bavat o.a. een poster, een raamsticker , klantenvijlendoosjes, afspraakkaartjes en nog meer leuke items.

Heb je de opleiding bijna of helemaal met succes afgerond en wil je graag examen doen? Boek dan nu je plaats voor het examen.

Schrijf je hier in!
Na de betaling ontvang je zo spoedig mogelijk de bevestiging via de mail.
Wissen

Andere mogelijkheden